25-01-07

hoihoi

Hey,

Vorige week zijn Silke, Annie en Audrey van afs me komen bezoeken. Ik ben dan drie dagen nie naar school geweest, we zijn naar osu en labadi beach geweest. T nieuws dat mijn vrienden in town waren ging al snel rond en al de jongens begonnen natuurlijk te vragen wanneer we allemaal is samen gingen uitgaan. Dus Donderdag avond zijn we naar een cafe geweest in Sahara met een hele hoop jongens. Amaai, ze waren content en allemaal vroegen ze aan mij: Which one will u give to me? ik heb gezegd da ze allemaal een vriend hebben, ma da vonden ze nie zo erg ze.

Op school zijn er ook een paar interressante dingen gebeurd. Ik heb mijn rapport gekregen, 4 As, 1 B, 1C, 2 E en 1 F. Valt nog goe mee aangezien ik eigenlijk nie veel geleerd heb. De lesmethode is "Dictate and copy" vrij saai dus, de hele tijd schrijven.

Gisteren hebben ze heel onze klas gestraft, k weet eigenlijk nie waarom, ma we moesten allemaal op onze knieen zitten voor 30 min en da is best wel pijnlijk. Ze gebruiken hier ook nog vaak een stok om te lln te straffen, ma wees gerust die mag niet gebruikt worden op afs studenten. En zoals jullie al weten moeten we een uniform dragen, ma veel mensen in onze klas dragenonder hun uniform zo van die chique designer schoenen en mega grote flashy riemen. Ma da mag dus nie, en gisteren hebben ze die schoenen afgenomen. En sonnige mensen moesten dus de hele dag op blote voeten rondlopen.

Ah ja, AFS werkt hier echt niet goed. Normaal gingen we in januari een afs trip hebben naar de northern region. Maar nu is da al uitgesteld tot na pasen. En  ook de meeste van ons zijn al is naar het ziekenhuis geweest, ma ze hebben nog niemand terugbetaald.Van die drumming and dancing cursus hebben we ook nog niks gehoord.Dan vraagt ge u wel af waar al ons geld heen gaat.

Nog enkel feitjes;

Vorige maand was het harmattan, dit is een wind die uit de sahara komt. Hierdoor wordt alles heel stoffig maar het was zalig koud in die periode. Alle koud voor ghanese normen he.

Ik heb mijn vorige gastmoeder nog is gezien en ze was heel vriendlijk. Ze heeft me zelfs uit genodigt om nog is langs te komen. K ga ik zeker doen.

De jongens hier hebben allemaal een bijnaam; cobra, ice tea, phatmoe, master flex, crazy,...

Iedereen zegt dat mijn engels echt een ghanees accent heeft. Da vind ik echt wel zalig, en mijn twi gaat stilletjes aan vooruit, k kan al verstaan als ze over mij aant babbelen zijn, dus das toch wel goe.

Voor de rest gaat alles hier goed. Fotos komen binnen twee weken, echt waar. Nog even geduld.

xxxxx

12:24 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.