01-11-06

Living in africa

Hoi, okay ik weet het, het is weer al een tijdje geleden. Er is ondertussen al weer veel gebeurd. Dit weekend ben ik met mijn gastmoeder naar kumasi geweest. We hebben de bus genomen en de rit was echt prachtig. Gewoon dwars door de bush en de villages gereden. In Kumasi zijn we samen met mijn zus Adelaide naar de universiteit geweest. Er was een ceremonie voor de nieuwe studenten. Daarna naar t cenrum geweest, je kan er echt alles kopen. Ik heb van mijn mama beads gekregen, die draag je als een soort riem maar dan onder je kleren. Nu ben ik een echt ashanti meisje.

Ik ga nu ook al ongeveer een maand naar school. Alle naar school gaan kunt ge da niet echt noemen. Het is nog altijd strike, en er gaan geruchten rond dat het nog tot januari kan duren. Ik sta elke dag rond 5 uur op, en dat is echt ontzettend vroeg voor mij. Dan brengt de chauffeur mij en mijn vriendin Rachel (zij is mijn buurmeisje en zit in het zelfde jaar), naar school. Sochtends moeten we de omgeving vegen, iedereen is verantwoordelijk voor zijn plot. Maar eigenlijk gaat het zo, als je in form 1 zit moet je alles doen en als je in form 3 zit mag je iedereen bevelen en moet je zelf niet werken. Ik zit in form 2 , dat komt overeen met het vijfde middelbaar. Mijn vakken zijn PE, social studies, mathematics, science, english lit, christian religian studies, government. Na het vegen is het assembly, zooo saai. Omdat we een katholieke school zijn moeten we the rosary opzeggen. Holy mary, mother of god, bla bla bla en in deze hitte is dat niet echt leuk. Dan the school anthem, the pledge en the announcements. Daarna gebeurd er eigenlijk niet veel meer, je babbelt , luistert naar muziek, wandelt wat rond, en dan gaan we maar naar huis. Ik wandel naar huis met Rachel en Barbara. Ah ja, het uniform is echt zoo lelijk en veel te warm. het heeft een hoog nongehalte.

Een beetje meer over het leven in de afrikaanse maatschappij. Enkele facts- People talk, als je iets verkeerd doet zal iedereen het weten. heb ik al ondervonden, maar tis al opgelost ze. Dont worry. - Als je met mensen omgaat die een slechte reputatie hebben, dan gaan mensen je ook zo bekijken. Show me your friend and i will show you your character.- Als je te veel op straat loopt krijg je een slechte reputatie.- Dansoman boys have a bad reputation.

De regels in mijn familie,-Ik en mijn zussen en broer mogen niet uitgaan, niet overdag en niet savonds. Als er een verjaardagfeestje is mag je gaan voor 1 uur maar dan wel extra vroeg zodat je op tijd thuis bent.- Ik mag geen vrienden hebben die jongens zijn. dat is nogal een moelijke regel om te volgen omdat je nog maar 10 meter op straat loopt en er hangt al 1 of andere kerel naast u. En een paar van mijn goede vriednden zijn jongens, dus ja. - Haar kinderen gaan alleen naar school en naar de kerk. Tot de volgende xxxFotos komen zo snel mogelijk.

11:27 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.