02-10-06

Wassup belgium!!!

Hey, okay het is alweer een tijdje geleden Om het goed te maken komt hier een extra lang verslagje. Na het orientatie-weekend werd iedereen op een tro-tro gezet om zo naar hun gastgezin te reizen Omdat ik niet zo ver van Adabraka woon heeft Asante, een AFS vrijwilliger, me  naar het werk van mijn gastmoeder gebracht. Ze is de grote baas van The Ghanaian Voice, een regionale krant. Er werken enorm veel mensen, vooral mannen. Ik heb overal al een beetje geholpen.

Daarna heeft the driver mij naar huis gebracht. Daar heb ik mijn broer, Prince, ontmoet. Hij is bijna 17 jaar, is helemaal gsm-verslaafd ( zoals de meeste ghanezen -daarom heb ik ook maar een gsm gekocht dit is mijn nummer 024 656 1726-) en gaat naar de boarding school. Hij is nu al vertrokken en komt pas in november terug.

Het huis is echt enorm chic. Ik heb mijn eigem kamer en badkamer. Alle "westerse dingen" zijn aanwezig; wasmachine, strijkijzer, verschillende tv's, een PC,... Er zijn ook twee houseboys, Kwesi  en Kwaame, die vanalles in en rond het huis doen. Mijn dorpje heet dansoman en het is echt prachtig; veel groen, palmbomen, heuvelachtig, uitzicht op the salt plains,...

Vandaag ga ik voor de eerste keer naar school.(Saint Margaret Mary Catholic school) Het heeft zolang geduurd omdat de leraars staken. Ze dragen een blauw uniform; de meisjes een rok en een blouse. Ik heb voor de richting general arts gekozen; dit wil zeggen English literature, French, history,... en nog een aantal verplichte algemene vakken.

Ik heb ook al geholpen in the Reliance Nursery school, een kleuterschool in mijn straat. De kindjes zijn  2 of 3 jaar oud en echt ontzettend schattig. In het begin waren ze allemaal ontzettend verlegen, maar de tweede dag ging het al veel beter. Ze wilden allemaal een handje geven en hallo zeggen. Echt super schattig!

In het begin had ik wel wat moeite met het eten; buikpijn en krampen. Maar dat is nu helemaal verleden tijd. De meeste dingen zijn lekker; fried plantains, fufu, fried rice, cassave,... Mijn mama is me ook aan het leren koken en dat is niet zo gemakkelijk op een gasvuur. Tegen dat ik terug kom ben ik de perfecte huismoeder denk ik. Ik moet hier alles meedoen; koken, wassen, strijken,...

Ik ga proberen om binnenkort fotos op de site te zetten zodat jullie toch een beetje een beter idee hebben over de omgeving hier.

Nog enkel weetjes;

- Het verkeer is hier echt niet te doen, vooral s'avonds. Iedereen rijdt door elkaar (constant toeteren) en aangezien er bijna geen straatverlichting is is het echt moeilijk om niemand omver te rijden. De vrienden van mijn broer rijden allemaal met de auto; ook al zijn ze nog geen 18 en hebben ze eigenlijk nog geen rijbewijs, ma ja.

- Veel vieze beesten heb ik nog niet gezien; gelukkig! Er zitten wel veel mieren, hagedissen en soms vind je s'ochtend een half dode kakkerlak in je badkamer. Die beesten willen echt niet doodgaan!!

- De afrikaanse films zijn echt niet te doen. Je moet je inbeelden The bold and the beautiful, maar nog duizend keer meer overgeacteerd. Maar ze hebben hier ook gewone programma's; iets dat op idool lijkt, MTV, timeless (ook een overdreven soap, maar best wel leuk), 15 love,...

- Mijn naam is onuitspreekbaar voor de Ghanezen. dus hebben mijn vrienden at the office me herdoopt tot Afua Serwah (uitgesproken efia Sewa) Het betekent gewoon meisje geboren op een vrijdag.

- De elektriciteit val hier constant uit! Lights off zeggen  ze dan. Maar er valt dan echt niks meer te doen. Het werk op het kantoor wordt dan maar stop gezet. En s'avonds is het echt wel irritant want dan komen de muggen je aanvallen.

Ik zal niet zo lang meer wachten om mijn volgende berichtje te posten. Een vriend, Rado, heeft me laten zien waar het internetcafe in Dansoman is. er zijn er trouwens verschillende en het kost niets.(5000 cedis of 50 eurocent per uur) 

11:26 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |