04-09-06

live vanuit accra

Hoi, Ik ben goed aangekomen in Ghana. We hebben snel onze weg in London gevonden en in Ghana stelt de douane echt niks voor. (we moestem zelfs onze bagage niet laten zien) We verblijven in een klein hotel vlak tegenover de cathedraal. Elke ochtend worden we dus wakker ven luide kerkmuziek. Ik slaap samen op de kamer met Sofie. Onze groep bestaat uit 6 Belgen, 6 Amerikanen en 1 jongen van Frankrijk.Eerste indruk van Accra; Het is hier enorm groot en druk!We hebben gisteren een city tour gedaan. het is echt wel effe wennen. je moet je inbeelden; een hele groep van oburonis (hun woord voor blanken) tussen al die afrikanen. Je wordt nageroepen, mensen willen vanalles aan je verkopen, ze willen je vastpakken,...

AFS werkt hier heel goed. We hebben dit weekend veel info gekregen over religie, familie, etiquette, ... en we hebben al twi geleerd! het lijkt echt Chinees als je het hoort, maar k kan toch al een aantal dingen zeggen.

Enkele weetjes;

- Ze drinken hier water uit een zakje. je moet het opentrekken met je tanden en dan de juiste techniek vinden om het op te drinken.

- Roken wordt hier echt niet gedaan. De Ghanezen die toch roken doen alles om het te verbergen.

- K heb al in een tro-tro gezeten!!! Het zijn kleine busjes, (die dienen als taxi) volgepropt met mensen, en er speelt altijd luide ghanese muziek, zalig.

- .....

Morgen vertrek ik naar mijn gastgezin, spannend.

xxx-jes Anneleen

21:29 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.