31-08-06

Denk, durf, doe,.... en stap in de wereld

Ik heb een gastgezin!!! Een dag voor mijn vertrek heb ik het volledig dossier gekregen via mail.(eindelijk)

Dit is het adres van mijn nieuwe thuis: P.O. BOX 514/P.O. BOX 1477 Mamprobi-Accra (Mamprobi is een buitenwijk van Accra en het ligt vlak aan de kust)

Ik ga wonen bij een alleenstaande moeder, Christiana Osam Ansah. (De vader is overleden) Ze heeft 5 kinderen die niet meer thuis wonen:

Adelaide: '76 secretary

Mercy: '77 journalist

Diana: '83 student

Uly: '84 student

Arlen: '90 student

Family description: religious, mother-dominated, casual, protective, children independent, education valued,...

Nog enkele weetjes:

-Ze hebben outdoor pets

-Adelaide is naar Zweden geweest met AFS. 

-Ik heb een eigen kamer.

-Ze roken niet.

-Mijn moeder is een business executive 

Nu moet ik alleen nog mijn koffer maken.Dat gaat niet zo gemakkelijk zijn: 20 kilo is echt zooo weinig. Gelukkig mogen we al terug handbagage meenemen. Ik wil iedereen nog bedanken voor de lieve berichtjes in m'n gastenboek. En veel succes voor alle studenten die binnenkort gaan verder studeren.

Tot de volgende vanuit Accra!       

11:13 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-08-06

Ambassade van Ghana

Vorige week heb ik terug een brief van AFS gekregen waarin stond dat ik niet moest wachten op het adres van het gastgezin om m’n visum aan te vragen. Normaal heb je een adres nodig omdat je dit moet invullen op het aanvraagformulier. Ik mag het adres van het AFS kantoor in Ghana gebruiken als referentie. Dus vandaag zijn we dan naar de ambassade van Ghana geweest. Het is zo’n klein appartementje in de buurt van Schaerbeek, best wel gezellig. We moesten gewoon een paar gegevens in vullen en mijn internationaal paspoort en vaccinatieboekje afgeven. Woensdag mogen we het al gaan halen.

 

Bart, mede-afs’er van Limburg, was daar ook. Hij en Sofie zitten dus in het comité van Limburg en ze kennen hun gastgezin al. Ze wonen beide in de buitenwijken van Accra. Het is echt niet eerlijk; ik weet nog altijd niks. Op het forum van AFS heb ik gelezen dat de mensen die vorig jaar naar Ghana gingen pas 2 dagen voor hun vertrek bericht kregen van hun gastgezin. Dus ja, typisch Afrikaans zeker, alles op het laatste moment.

 

En ik ben weer al is naar de dokter geweest. Deze keer was het om mijn bloedgroep te bepalen. Blijkbaar heb ik dat nog nooit laten testen en als je naar Afrika gaat is het natuurlijk wel belangrijk om je bloedgroep te kennen. Ik ben O+,interessant hé.

 

Ik wou dat het al volgende week was; augustus duurt echt een eeuwigheid. Ik wil vertrekken!!!!

 

21:35 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-08-06

Instituut voor tropische geneeskunde

Woensdag ben ik naar het instituut voor tropische geneeskunde geweest voor mijn twee laatste inentingen: ACWY meningitis en een herhalingsspuit voor hepatitis A. In januari had ik al vier inentingen gekregen, allemaal tegelijk weliswaar. (voor gele koorts, buiktyfus, polio en hepatitis A)

 

Nu ben ik gisteren ook begonnen met mijn malariakuur. De dokter heeft Lariam, een tablet dat je 1 keer per week moet innemen, voorgeschreven. De bijsluiter is ook wel niet om te lachen!!! Enkele mogelijke bijwerkingen: nachtmerries, hallucinaties, een onverklaarbare angst, depressies, slapeloosheid, koorts,… Deze neveneffecten komen slechts zelden voor, maar als het toch gebeurt moet ik overschakelen op Malarone. Het enige probleem is dat deze pil extreem duur is. Dus gewoon hopen dat ik Lariam verdraag. Tot nu toe heb ik nog geen achtervolgingswaanzin ofzo, dus geen reden om ongerust te zijn.

 

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is,nu moet ik maandag ook mijn wijsheidstanden laten trekken.(onder lokale verdoving  )

12:59 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |