22-08-06

Ambassade van Ghana

Vorige week heb ik terug een brief van AFS gekregen waarin stond dat ik niet moest wachten op het adres van het gastgezin om m’n visum aan te vragen. Normaal heb je een adres nodig omdat je dit moet invullen op het aanvraagformulier. Ik mag het adres van het AFS kantoor in Ghana gebruiken als referentie. Dus vandaag zijn we dan naar de ambassade van Ghana geweest. Het is zo’n klein appartementje in de buurt van Schaerbeek, best wel gezellig. We moesten gewoon een paar gegevens in vullen en mijn internationaal paspoort en vaccinatieboekje afgeven. Woensdag mogen we het al gaan halen.

 

Bart, mede-afs’er van Limburg, was daar ook. Hij en Sofie zitten dus in het comité van Limburg en ze kennen hun gastgezin al. Ze wonen beide in de buitenwijken van Accra. Het is echt niet eerlijk; ik weet nog altijd niks. Op het forum van AFS heb ik gelezen dat de mensen die vorig jaar naar Ghana gingen pas 2 dagen voor hun vertrek bericht kregen van hun gastgezin. Dus ja, typisch Afrikaans zeker, alles op het laatste moment.

 

En ik ben weer al is naar de dokter geweest. Deze keer was het om mijn bloedgroep te bepalen. Blijkbaar heb ik dat nog nooit laten testen en als je naar Afrika gaat is het natuurlijk wel belangrijk om je bloedgroep te kennen. Ik ben O+,interessant hé.

 

Ik wou dat het al volgende week was; augustus duurt echt een eeuwigheid. Ik wil vertrekken!!!!

 

21:35 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.